Project IJsbrekers

Momenteel is Loreley Productions bezig met de voorbereidingen van Project IJsbrekers. Samen met cultureel antropologe Sylvia Mannaerts en een team van onderzoekers en creatieve makers, gaan wij onderzoeken hoe we een creatieve interventie kunnen ontwerpen die in de publieke ruimte ontmoetingen faciliteert tussen mensen die anders aan elkaar voorbij zouden gaan. Gedurende een jaar gaan we met een mobiele installatie op pad in Rotterdam Groot-IJsselmonde en faciliteren zo rond de 200 ontmoetingen. De ontmoetingen legen we vast in muzikale portretten. Deze portretten delen we met de deelnemers en via hen met de rest van de wereld. Het project sluiten we af met een interactief concert waarbij alle deelnemers zijn uitgenodigd om samen terug te blikken op de ontmoetingen en samen verder vorm te geven aan een wijk waar mensen zich verbonden voelen en vol vertrouwen kunnen bewegen.

De reis die de deelnemers afleggen in onze interventie werd in beeld gebracht door Rosa Floris en Lianne Vreezen, studenten aan het Rotterdam Arts and Sciences Lab.

Hoe we van onze ontmoetingen tot de impact van meer verbinding in de wijk komen, hebben we in beeld gebracht in onze Theory of Change:

De onderzoeksresultaten vanuit dit project worden middels een toolkit beschikbaar gemaakt voor andere creatieve makers en gemeenschapswerkers.

Project IJsbrekers loopt van januari 2021 tot augustus 2022

Project IJsbrekers wordt gesteund door